PRZECIER Z MARCHEWKI I MORELI

Jeżeli wasze maluchy jedzą potrawy tylko w konkretnych kolorach i zupełnym przypadkiem dziś najbardziej lubią kolor pomarańczowy, to z pewnością przypadnie im do gustu to słodkie, marchewkowo-morelowe połączenie 🙂

 

20150930_100631 (2)

 

Składniki

  • 1 marchewka
  • 4 świeże morele
  • 2-3 łyżki wody z gotowania marchewki

Sposób przygotowania

(2-3 porcje)

Marchewkę obieramy, kroimy i gotujemy w małej ilości wody ok. 10 minut, do miękkości. Zostawiamy odrobinę wody z gotowania.

Morele wkładamy do miseczki i zalewamy na 1-2 minuty wrzątkiem. Zdejmujemy skórkę i wyjmujemy pestki.

Do blendera wkładamy kawałki marchewki, morele i wlewamy 2 łyżki wody z gotowania marchewki. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Skomentuj

Komentarze są moderowane - pojawią się po zaakceptowaniu ich treści.

*

INSTAGRAM

  • Co dobrego macie dzi na obiad? U mnie jest gulasz
  • Wspomnienie weekendowego obiadu czyli Poldwicza wieprzowa faszerowana tapenad zawinita w
  • Obiad ekspresowy czyli makaron ryowy z mielon woowin marchewk i
  • Dzi w Warszawie prawdziwie jesienna pogoda  za to u
  • Nie ma nic przyjemniejszego w wymylaniu nowych przepisw kiedy okazuje
  • Tydzie zaczynamy od lekkiej bardzo przyjemnej zupy z indykiem i
  • Nieskomplikowany jednogarnkowiec z woowin w roli gownej Jako dodatki brzowe
Akceptuję

Ta strona korzysta z plików cookie ("ciasteczka"). Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z cookies. Nasza politykę prywatności znajdziesz tutaj, natomiast więcej informacji o ciasteczkach znajdziesz na tej stronie..