NAPÓJ Z MORELAMI I POMARAŃCZAMI

Napój z pomarańczy i moreli o energetycznej, pomarańczowej barwie. Idealny na zakończenie lata.

Napój możemy dosłodzić syropem cukrowym. Do przygotowania syropu cukrowego potrzebna nam będzie szklanka cukru i szklanka wody. Do garnka wlewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy cukier. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia cukru. Studzimy. Po wystudzeniu syrop przelewamy do zakręcanej butelki. Możemy przechowywać kilkanaście dni w lodówce.

 

20150830_173440 (strona)

Składniki

 
  • 2 szklanki wody gazowanej
  • 2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 15-20 dojrzałych moreli
  • kilka kostek lodu
  • (opcja - pół szklanki syropu cukrowego)

Sposób przygotowania

(szklanka = 250 ml)

(otrzymałam ok. 1,5 l napoju)

Do blendera wkładamy pozbawione pestek morele, wlewamy sok z pomarańczy. Miksujemy. Dodajemy wodę gazowaną. Całość mieszamy.

Przelewamy do szklanek i dodajemy kilka kostek lodu (nie za dużo, żeby zbytnio nie rozcieńczyć napoju).

Skomentuj

Komentarze są moderowane - pojawią się po zaakceptowaniu ich treści.

*

INSTAGRAM

  • Nieskomplikowany jednogarnkowiec z woowin w roli gownej Jako dodatki brzowe
  • Wspomnienie weekendowego obiadu czyli Poldwicza wieprzowa faszerowana tapenad zawinita w
  • Nie ma to jak kawaek cieplutkiego ciasta drodowego z truskawkami
  • Pierwszy krtki urlop za nami ale czy wyjazd z dziemi
  • Nie ma nic przyjemniejszego w wymylaniu nowych przepisw kiedy okazuje
  • Kto jest godny? Zostaa mi 1 porcja tego pysznego makaronu
  • Po ostatnich upalnych dniach odwayam si dzi wczy piekarnik i
Akceptuję

Ta strona korzysta z plików cookie ("ciasteczka"). Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z cookies. Nasza politykę prywatności znajdziesz tutaj, natomiast więcej informacji o ciasteczkach znajdziesz na tej stronie..