MUS BRZOSKWINIOWO-BANANOWY

Połączenie w sam raz na lato. Soczyste brzoskwinie i dojrzały banan. Mus jest słodki, kremowy i aromatyczny. Szybko zaspokoi niewielki głód i dostarczy porcji energii do dalszej zabawy.

Brzoskwinie to prawdziwe bogactwo witamin i minerałów. Odnajdziemy tutaj witaminy: A oraz te z grupy B, także C i PP. Brzoskwinie są bogate w bor, fosfor, magnez, potas, kwas foliowy, niacytynę wapń i żelazo.

Banany są dość kaloryczne, mają prawie 100 kcal w 100 g. Banany bardzo rzadko powodują alergię, dlatego są tak chętnie i często podawane niemowlakom.

Tym razem udało nam się zamknąć słońce w słoiczku 🙂

20150713_185028 (strona)

Składniki

  • 2 brzoskwinie
  • 1 dojrzały banan
   

Sposób przygotowania

(2-3 porcje)

Brzoskwinie wkładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem na 2 minuty. Następnie je wyjmujemy, chwilę studzimy, zdejmujemy skórkę i wyjmujemy pestkę. Tak przygotowane brzoskwinie oraz obranego i pokrojonego banana wkładamy do misy blendera. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

 

Skomentuj

Komentarze są moderowane - pojawią się po zaakceptowaniu ich treści.

*

Akceptuję

Ta strona korzysta z plików cookie ("ciasteczka"). Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z cookies. Nasza politykę prywatności znajdziesz tutaj, natomiast więcej informacji o ciasteczkach znajdziesz na tej stronie..