CARPACCIO Z ANANASA Z RUKOLĄ, FETĄ I CZERWONYM PIEPRZEM

Moją walentynkową kolację zacznę od cieniutkich plasterków świeżego ananasa. Połączyłam je z rukolą, fetą i ziarenkami granatu. Całość posypuje czerwonym pieprzem, skrapiam oliwą i sokiem z cytryny.

Przygotowanie tego carpaccio zajmuje tylko kilka minut i nie sprawi Wam żadnych problemów. „Najtrudniejsze” w tej przystawce jest pokrojenie ananasa 🙂

20170211_235159

Składniki

  • ½  świeżego ananasa
  • 50 g sera feta
  • garść rukoli
  • ziarenka z ¼ granatu
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • duża szczypta czerwonego pieprzu

Sposób przygotowania

(2 porcje)

Z ananasa odcinamy skórę. Kroimy na 8 cienkich plasterków, po 4 na każdy talerz. Następnie na środku układamy rukolę, kawałki fety i ziarenka granatu. Całość posypujemy czerwonym pieprzem, polewamy odrobiną oliwy i soku z cytryny.

 

Skomentuj

Komentarze są moderowane - pojawią się po zaakceptowaniu ich treści.

*

INSTAGRAM

  • Kto jest godny? Zostaa mi 1 porcja tego pysznego makaronu
  • Po ostatnich upalnych dniach odwayam si dzi wczy piekarnik i
  • Nie ma nic przyjemniejszego w wymylaniu nowych przepisw kiedy okazuje
  • Pierwszy krtki urlop za nami ale czy wyjazd z dziemi
  • Nie ma to jak kawaek cieplutkiego ciasta drodowego z truskawkami
  • Wspomnienie weekendowego obiadu czyli Poldwicza wieprzowa faszerowana tapenad zawinita w
  • Nieskomplikowany jednogarnkowiec z woowin w roli gownej Jako dodatki brzowe
Akceptuję

Ta strona korzysta z plików cookie ("ciasteczka"). Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z cookies. Nasza politykę prywatności znajdziesz tutaj, natomiast więcej informacji o ciasteczkach znajdziesz na tej stronie..